Alarm! Invasie van de processierups

In mijn eigen straat staan heel veel oude eiken. Inmiddels zijn er 30 voorzien van het pasop lint voor de processierups. Onze gemeente gaat deze opruimen om te voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Zeker omdat er ook nog een hondenuitlaatplaats langs deze eiken loopt.

Het kenniscentrum Eikenprocessierups slaat alarm: dit jaar komen er naar verwachting drie keer zoveel eikenprocessierupsen ten opzichte van vorig jaar. En te weten dat vorig jaar het aantal eikenprocessierupsen al verdrievoudigd was ten opzichte van 2017… 

Elke larve van de Thaumetopoea processionea heeft honderdduizenden brandhaartjes die flinke irritatie kunnen veroorzaken (denk aan huiduitslag, zwellingen en jeuk) als deze in aanraking komen met de huid.

Maar wat doe je als je in aanraking komt met deze brandhaartjes?

Aloe Vera Gelly kan de huid onmiddellijk verkoelen en verzachten dankzij de pure, biologische aloë vera. Wil je nog extra verkoeling dan kun aan deze Gelly nog eens de etherische olie Pepermunt toevoegen. Door deze verkoeling voel je de jeuk minder waardoor je minder geneigd bent om te gaan krabben (wat de huid alleen nog maar meer beschadigd).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *